Tietoa riistatilasta

HANHET PÄIVÄUNILLA

LAPIN RIISTATILA sijaitsee Kittilän Kaukosessa 135km Napapiiriltä pohjoiseen. Tilalla kasvatetaan VILLISIKOJA ja HANHIA. Lisäksi tilalla tuotetaan HUNAJAA muutaman MEHILÄISPESÄN voimin. Villisikatarha on noin neljän hehtaarin suuruinen.On tärkeää, että eläimet pääsevät toteuttamaan luontaista liikkumistaan metsässä. Lisäksi riittävän iso tarha lisää eläinten viihtyvyyttä, koska jatkuvan tonkimisen vuoksi pienempi alue olisi hetkessä pelkkää mullikkoa. Eläimillä on tuulenpitävät kopit, joissa on lattialla pehmikkeenä heinää ja kutteria. Ruokinnassa käytetään pääosin ohraa, mutta vähintään kerran viikossa villisiat pääsevät herkuttelemaan myös hedelmillä ja vihanneksilla.

Kuvan hyväkuntoiset porsaat ovat n. 6kk ikäisiä. Ruokinnassa ei auta pihistellä, sillä riittävä rasvakerros on tehokas suoja talven paukkupakkasissa.
Hanhiuntuvikot ruokailemassa

Hanhet saavat laiduntaa vapaasti ruohikolla ilman tuotantopaineita.Hanhien ruokinnassa käytetään ainostaan heinää ja ohraa. Antibiootteja ja tehdasrehuja ei käytetä lainkaan.

Uusimmat kommentit

03.10 | 16:11

Hei! Olisiko teillä tarjolla vielä 2 heittokuutiota polttopuuta tällä talvelle? Ja mihin hintaan? Kuljetus Leville.

08.01 | 17:54

Upeita lumikuvia! Villisika on tosiaan säänkestävä.

06.03 | 18:08

Hei, tultiin tähän Leville hiihtoloman viettoon, tarvittaisiin muutama sylillinen koivuklapia, onnistuisiko toimitus tähän Nutukastie 1B:hen?

30.12 | 00:51

Onnea workout wonderin upeasta vuodesta! Elitloppet hevosia ensivuonna. Kuulin että olet omistajaporukassa. Kellä onni on, se onnen kätkeköön